Connect with us

България

Почина красивата водеща, която беше приета по спешност в болница след тв предаване

Published

on

На 38 години почина певицата и тв водеща Юлия Началова, съобщава газета.ру.

Началова беше пиета по спешност в болница на 8 март заради инфекция от незарастваща рана, вследствие на диабет и симптоми на подагра, предадоха руски медии. До двете диагнози се стигнало след серия неуспешни пластични операции, свързани с поставянето на импланти, които организмът отхвърлил.

Раната се е възпалила още докато Началова водела известно телевизионно предаване. Тогава се почувствала зле и била приета за лечение. Имало опасност от ампутация на крака.

Наложило се на 13 март да бъде поставена в изкуствена кома поради много високи стойности на кръвната захар.

Според други източници се стигнало до сърдечна недостатъчност. Днес е била извършена операция за отстраняване на инфектирания крак. Певицата не е издържала операцията.

Близките й до последно не потвърждаваха новината за тежкото й състояние.

Смъртта на певицата беше потвърдена от нейната официална представителка Анна Исаева.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

България

В деня на преподобни Алексий казваме честито от сърце на тези 5 чудесни имена!

Published

on

Св. преподобни Алексий, човек Божи († 17 март 411 г.) – в древност и изобщо в първите векове на Християнската църква, наред с мъчениците, дали живота си за Христа, не по-малко удивление и благоговение будят и преподобните мъже и жени, решили да се отрекат от всичко земно и да се посветят на тих и скромен живот в пост и молитва.

Но особена духовна радост и горещ отпечатък остават няколко светци, които разтрисат из основи Християнската църква. Един от тези светии е и честваният днес преподобни Алексий, Човек Божий.

Единствен син на знатните и благочестиви Евфимиан и Аглаида, Алексий бил роден в столицата на Западната Римска Империя Рим. Самото му рождение било чудо, защото благочестивите му родители дълго нямали рожба, но след усилни молитви, Бог ги сподобил с тая радост. Алексий от ранна юношеска възраст възлюбил Бога и дори тайно си налагал лишения – спазвал строг пост и ходел облечен в груба власеница.

По настояване на родителите си той бил оженен за невеста, сродница с императорското семейство по онова време. Венчавката обаче не нарушила желанието му да се отрече от света. Вечерта след сватбата той тайно напуснал бащиния си дом, но преди това дал златния си пръстен на съпругата си, заедно с един пояс. Взел разни скъпоценности и потеглил към най-отдалеченото кътче на империята – Месопотамия, в град Едеса, гдето се намирал неръкотворният образ (светият Убрус) на Спасителя. Там той заживял като просяк пред храма и преживявал от подаяния.

Родителите му започнали да го търсят и изпаднали в скръб. Баща му Евфимиан разпратил из всички краища на империята своите слуги, за да го търсят. Някои от тях дошли и в Едеса, но не познали своя господар. Дали му обаче милостиня, а Алексий се възрадвал, задето получил подаяние от слугите си.

17 години проживял Алексий в Едеса. Една вечер един от служителите в храма имал съновидение – явила му се Божията Майка, която му казала: „Въведи в църквата ми Божия човек, защото молитвата му стигна до Бога и както венец върху царската глава, тъй и Дух Свети ще почива върху него!“. Уплашил се служителят, но от тоя ден из града се заговорило за тоя Човек Божий. Алексий обаче тайно напуснал Едеса с намерението да се отправи към малоазийската област Киликия. Не такъв бил Божият промисъл и корабът, с който пътувал той, попаднал в буря, която го изхвърлила чак в Италия – близо до Рим…

Заживял Алексий като просяк в една колибка в бащиния си дом, където бил прислонен от баща си… Евфимиан обаче не го познал. Тъй минали още 17 години. Бог предизвестил на Алексий, че смъртта му наближава. Той поискал хартия и започнал да пише за всичкия си живот, като най-подир завършил: „И аз страдах заради вашата скръб и непрестанно молих Бога да ви даде търпение и да ви приеме в царството Си“.

Глава на Римската църква по това време бил папа Инокентий. Една вечер, по време на богослужението, когато там бил сам императорът Хонорий (395 – 423), станало чудо. Изведнъж всички чули глас от небето: „Потърсете Божия човек, който се готви да излезе из тялото си, за да се помоли за града!“. Разбрали, че у Евфимиан живее един просяк, тръгнали към дома му и намерили Алексий починал.

Папата и императорът заповядали веднага да се приготви скъп одър, тялото на преподобния да бъде поставено на него и целият град да мине да му се поклони. Одърът бил поставен на площада, а към Рим дохождали да се поклонят на светите му мощи множество хора. Алексий разтърсил из основи Римската империя, защото от любов към Бога той пожертвал всички световни радости и богатства, отрекъл се от тях, за да служи на Бога в смирение и нищета. Затуй и станал Човек Божий.

ИМЕН ДЕН ДНЕС ПРАЗНУВАТ: Алеко, Алекса, Алексий, Алексей, Алекси

Continue Reading

България

В Атон няма рак, средната възраст на монасите е 94 години! Ето как гонят коварните болести, лесно е!

Published

on

Атон е едно магично място. Който е бил там знае и го е усетил. Че монасите от Атон не боледуват от страшни болести не е просто легенда.

Това доказаха резултатите от изследвания, проведени преди година.

Учени от Медицинския университет в Кембридж, както и техни колеги-историци, направили проучвания от различно естество.

Те проследили исторически документи, съхранявани в архива на манастира, както и възрастта на монасите, която варира в диапазон от няколко хиляди години, пише lekuva.net. Нещо повече, сега средната възраст на монах от Атон е 94 години!

Този изненадващ факт не учудва жителите на свещената планина. За да са здрави, за да имат отлична физическа и психическа форма, им помага специална диета. Планинските хора в Света гора са лишени от нездравословни, пълни с вредни мазнини храни. Това е отлична профилактика на всички видове тумори. Монасите не ядат месо, но диетата си разнообразяват с риба и сирене (козе, овче, краве). Почти всичко произвеждат сами. Много важен е факта, че повечето от монасите прекарват времето си във физическа работа на открито – отглеждат зеленчуци и плодове, грижат се за домашните животни и събират билки. Маслиновата горичка им дава отлични плодове. Монасите ги събират ръчно и произвеждат най-хубавия зехтин в областта. Техен специалитет е билковия зехтин, с който овкусяват голяма част от суровите ястия, които похапват. Превенция на страшните болести – как живеят дълголетните монаси от Света гора?

Ето техните правила:

1. Избягвайте стресови ситуации, суета, напразни тревоги и гняв. Очистете душата си. Спокойната душа и чистата съвест са най-добрите лечители.

2. Всеки път, когато имате възможност, излезте извън града. Идете в планината и постойте, макар и няколко часа само, в гората.

3. Постепенно се откажете от консервирани, преработени храни, които се продават в магазините. Не яжте салами, не купувайте шоколад. Лесно е сами да си забъркате нещо сладко. Монасите в Света гора почти не купуват захар. Кафето подслаждат с мед, а компотите са натурални.

4. Три пъти в седмицата (понеделник, сряда и петък) спазвайте строг пост. Това правят целогодишно монасите от Атон.

5. Отделете няколко часа на ден за спорт или физически труд.

6. Опитайте се да сложите нещата в ред в интимния живот. Намалете броя на сексуалните актове за 3-4 на месец.

7. Откажете се от вредните навици, като алкохол и тютюнопушене. Пийте червено и бяло вино, което сами сте направили или поне сте сигурни в произхода му. Такава е философията за живота на монасите от Атон – проста, но ефективна. Никой не ви кара да сложите расо. Опростете живота си, изчистете го от вредни храни и мисли и бъдете щастливи.

Continue Reading

България

Как да “изсмучем” гной от рана по тялото си? Този метод е доказан

Published

on

АКО ВИ Е НУЖЕН ЛЕК ЗА ИЗСМУКВАНЕ НА ГНОЙ ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩИТЕ РЕДОВЕ И САМИ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ КОЛКО ЛЕСНА МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ УНИКАЛНИ РЕЗУЛТАТИ.

Гнойта, която се е насъбрала в раната или цирея не само е с неприятен външен вид, но често предизвиква и болка. За да премахнете тази натрупана гной използвайте смес от мед, брашно и жълтък и забравете за неприятните рани и циреи по тялото ви.

Лечебна смес за изсмукване на гной от рана

Приготвянето на тази уникална лечебна смес става за броени минути, защото от вас се иска да счупите едно яйце и да отделите жълтъка му. След неговото разбиване прибавете 1 супена лъжица брашно и чаена лъжица пчелен мед. Всичко се бърка и после сместа се прибира в хладилника за по-дълго съхранение, пише bilka.info.

Изсмукването на гной от рана или цирей става, като вземете нужното количество от вече направената лековита смес и я поставите на засегнатото място. Сместа е наложена, трябва да остане там неподвижно за 3 часа, така че отгоре поставете салфетка и залепете с лекопласт (можете да използвате и бинт за закрепване). Така приложения компрес от лековитата смес се сменя на всеки 3 часа, но преди поставянето на новия, раната трябва да бъде старателно и внимателно почистена.

Когато настъпи вечерта отново сменете компреса, но този път той ще бъде оставен от вас да изсмуква гнойта през цялата нощ.

Още сом свалите наложения компрес на сутринта ще забележите, че гнойта изтича, а болката почти е спряла.
При изсмукване на гной от рана или цирей с тази лековита домашна рецепта, не бива да забравяте да подменяте всеки път хартията или салфетката, която налагате. При всеки нов компрес раната трябва да бъде почистена, макар и да не е идеално, ако чувствате силна болка.

Приложите ли този компрес, който ви предлагаме за изсмукване на гной от рана ще останете доволни, защото той е доста ефективен и не оказва никакви странични ефекти, които да ви навредят.

ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА ИЗДЪРПВАНЕ НА ГНОЙ ОТ РАНА

1. Сланина – за изсмукване на гнойта насъбрала се в раната се нуждаете от тънко парченце сланина, което да наложите директно върху раната, цирея или пъпката. Увивате с найлонова торбичка и после с бинт, за да стои неподвижно. Дръжте го така за около 3-4 часа. Можете да го оставите да смуче гнойта и цяла нощ.

2. Сварен белтък – за целта сварете по възможност прясно домашно яйце. Обелете го, след неговото изстиване и вземете сварения белтък, който ще наложите директно върху гнойната рана. Завивате го с найлон и завършвате компреса с бинт. Отново стои няколко часа, през които белтъка смуче гнойта.

3. Сода за хляб – взимате стъклена чаша и в нея наливате гореща вода. В нея добавяте щипка сода и разбърквате. Потапяте пръста там и го държите, докато водата изстине. Внимавайте да не се опарите, потопете пръста, когато водата е с поносима за вас топлина. Докато пръста стои потопен самата кожа бавно ще се набръчква, раната ще се пробие бързичко и гнойта ще изтече. Този метод е доста ефикасен, но не е подходящ за всяко място, на което се намира гнойната рани или цирея, защото не всеки път можете да натопите засегнатия участък.

4. Мехлем от жълтък и мед – този домашен мехлем е подходящ за изсмукване на гной и бързо зарастване на раните. Прави по следната рецепта: разбива се пресен жълтък от яйце, добавя лъжица пчелен мед. Двата смесени продукта се слагат на котлона и се затоплят, за да може да се сгъстят и да стана кашичка. Трябва да бъдете внимателни, за да не заври. Мажете гнойната рана с него два пъти в деня.

5. Негасена вар, жълтък, зехтин – загасете в 250 милилитра вода бучка негасена вар (големината на бучката от негасената вар да бъде колкото яйце). Чакайте да се избистри и тогава сипете в друг съд 2 супени лъжици от течността. Сипвате в чашка зехтин – 4 супени лъжици. Взимате капкомер и добавяте зехтина в изгасената вар капка по капка, бъркате. Нека течността се сгъсти и да придобие вида на подквасено мляко. Накрая разбивате 1/2 жълтък от домашно прясно яйце и го прибавяте към другите съставки. Мажете марличка с мехлема и налагате на раната. За да засилете действието му вместо марля може да използвате лист от живовляк, подбел или бял крем.

6. Бял равнец за изсмукване на гной – зелените листа на билката се счукват на кашичка. Тя се налага върху гнойната рана за няколко часа.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България38 минути ago

В деня на преподобни Алексий казваме честито от сърце на тези 5 чудесни имена!

Св. преподобни Алексий, човек Божи († 17 март 411 г.) – в древност и изобщо в първите векове на Християнската...

България40 минути ago

В Атон няма рак, средната възраст на монасите е 94 години! Ето как гонят коварните болести, лесно е!

Атон е едно магично място. Който е бил там знае и го е усетил. Че монасите от Атон не боледуват...

България41 минути ago

Как да “изсмучем” гной от рана по тялото си? Този метод е доказан

АКО ВИ Е НУЖЕН ЛЕК ЗА ИЗСМУКВАНЕ НА ГНОЙ ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩИТЕ РЕДОВЕ И САМИ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ КОЛКО ЛЕСНА МОЖЕ...

България42 минути ago

Почина красивата водеща, която беше приета по спешност в болница след тв предаване

На 38 години почина певицата и тв водеща Юлия Началова, съобщава газета.ру. Началова беше пиета по спешност в болница на...

България43 минути ago

Полейте стайните си цветя с това и ще растат като луди

За да подхранвате почвата на растенията, които отглеждате, не е необходимо да прибягвате до скъпи и силни препарати. Тази задача...

България47 минути ago

Подробности за 20-годишният младеж, който бе прострелян в главата

20-годишният Никита е прострелян в главата от негов познат – молдовец. Към момента той все още се укрива и от...

България49 минути ago

Почина красивата ТВ водеща, която беше приета по спешност в болница след предаване

На 39 години почина певицата и тв.-водеща Юлия Началова, съобщават световните медиите. Началова беше приета по спешност в болница на...

България51 минути ago

БУМ! Новината отекна като шокова вълна преди 2 мин: Кралят на Сръбското Шабан Шаулич е жив!!!

Съседите на Шабан Шаулич го виждат всяка вечер. Кралят на сръбската музика загина в нелеп инцидент на 17-ти февруари на...

България53 минути ago

2 трика, които отключват седалищния нерв и облекчават болката след няколко минути! (СНИМКИ)

Само този, който страда от болки в седалищния нерв, знае колко е ужасно. Седалищният нерв е най-големият нерв на тялото, който...

България54 минути ago

Проговори първата жена на Иван Ласкин

Има ли война за наследството на Иван Ласкин? Според някои публикации в пресата — роднините на покойния актьор са се...

България55 минути ago

КОЛОСАЛЕН УДАР! Хванаха 1 тон дрога на българската граница!

На изхода на ГКПП Градина към България снощи бе предотвратен опит за контрабанда на рекордно количество марихуана – около 1,1...

България58 минути ago

Колко коне виждате? Отговорът разкрива много за вас –

Първите професионални личностни тестове се появяват през 20-те години на миналия век и са използвани за по-добър подбор на военни...

България59 минути ago

Кубрат Пулев преби певеца Константин (Снимка)

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев преби от бой певеца Константин, който е колега и приятел на Андреа. Разбира се, става...

Българияедин час ago

Откриха 17-годишното изчезнало момиче, била отвлечена от сводници във Варна

Изчезналата от края на февруари Семра Себайдин от Варна е намерена, пише “Нова Варна”. Новината потвърдиха от пресцентъра на МВР....

Българияедин час ago

Гигантът „Теклас“ стъпва в България, отварят се много работни места! А заплата е

„Теклас“ е дългоочакваният голям инвеститор, който стъпва във Враца. Компанията ще изгради в града шестия си завод на територията на...

Българияедин час ago

Тъга почерни слънчевата събота. Отиде си един велик човек, който направи толкова много за България

Почина проф. Николаос Муцопулос – археологът, открил костите на цар Самуил Днес почина проф. Николаос Муцопулос – гръцкият археолог, който...

България19 часа ago

Първо! Зверски бой в центъра на София, а причината е смайваща (ВИДЕО)

Двама мъже си спретнаха жесток бой в центъра на София. Видео с мелето бе разпространено и във Фейсбук. На кадрите...

България19 часа ago

Наркоман наряза майка си на 1000 парчета и нахрани кучето с нея

Канибал нарязал майка си на повече от 1000 малки парчета, съобщиха световните медии. Съобщава се, че безработният сервитьор Алберто Санчес...

България19 часа ago

Певицата Алекс Раева е бременна! Слави Трифонов ли е бащата или?

Алекс Раева ще става майка, бременна е в четвъртия месец. Очаква се първото ѝ бебе да се появи на бял...

България19 часа ago

Жена се обади в полицията, след като дилър и продаде захар, вместо кокаин

Няма нищо по-лошо от това да бъдеш прецакан. Полицията е доста изненадана, след като жена се обадила да съобщи, че...

Advertisement

Trending