Интерпол издирва общинския съветник от Несебър Пейко Янков и ямболията Калоян Колев, чието име се свързва с това, че е един от първите, опитали да помогнат на Димитър Желязков-Очите след стрелбата във „4you“ през юни 2016 г.

Специализираните полицейски служби на България и Турция са арестували Димитър Желязков Очите в стая на истанбулския хотел „Рамада”, наета от бившия депутат от ДПС Несрин Узун и зам.-председателя на ОбС-Бургас Бенчо Бенчев.

Очите е бил настанен в стаята инкогнито, в опит да бъде укрит.

По тази причина Бенчев и Узун, които имат общ бизнес в Турция, са се оказали в центъра на операцията, съобщава „Флагман“.

Те са задържани, но не като част от ОПГ-то, съобщиха прокурорите по делото срещу групата на Очите –  Евгения Станкова и Калин Близнаков.

Бенчев и Узун са освободени. Засега остава неясно дали срещу Узун и Бенчев ще бъде повдигнато обвинение за укривателство.

Прокурор Станков каза, че се издрирват още двама, които да бъдат привлечени към обвинението – общинския съветник от Несебър Пейко Янков и другия участник в групата Калоян Колев.

За двамата е издадена европейска заповед за арест. СРС-тата и доказателствата срещу Очите и неговата банда, която години наред в рекетирала търговци по Южното Черноморие, са 34 тома.

Делото ще е много тежко, затова към него ще бъдат привлечени още прокурори.

Очаква се босът на групата Митьо Очите да бъде екстрадиран, като България се очаква да направи такова искане до часове. В момента той се намира в турски арест. А българската прокуратура изрази благодарности за съдействието на турските служби.