Connect with us

България

Майката на убития Николай разтърсващо : Освобождаването на Анита Мейзер е обида към паметта на сина ми!

Published

on

Казусът с умъртвяването на варненския културист Николай Димов – съпруг на Анита Мейзер, за чиято смърт беше обвинена именно тя и призната за виновна на два пъти от Окръжния съд във Варна, взе нов, пореден завой. Фамозната силиконка бе освободена срещу парична гаранция от Апелативния съд във Варна, а това нажежи страстите до огнено червено – какъвто е и самият мистериозен случай със смъртта на Николай. „Иcкам да ме освободите от ареста.

Не се чувствам добре. Имам болки в дясната гърда. Срокът не експлоатация на силиконовите импланти изтече преди четири години. Докторът, който ме прегледа, не е сигурен още колко ще мога да продължа да нося силикона. Според него години може да няма проблем, но може и още утре да възникне“, заяви тя пред съдебния състав на Апелативния съд във Варна Мейзер. Варненската сексбомба и адвокатите й изтъкнаха, че освен изтеклата годност на колосалните по размер гръдни импланти, с които Мейзер нашумя като „българката с най-големия силиконов бюст“, тя има здравословни проблеми с щитовидната жлеза и бактериална инфекция. След кратък размисъл тричленният съдебен състав реши да освободи Мейзер срещу 5000 лева гаранция, която тя очевидно подготвена е внесла незабавно, научи „ШОУ“.

Скандалната миска вече се е прибрала в злощастния си мезонет, където в късните часове на 13 август 2016-а се е разиграл същински хорър.
И докато тя мисли за здравословното си състояние, съдът умува над материалите по делото и какво решение да вземе, истината за смъртта на Николай Димов си остава все там, където беше – в миманса. Той беше открит мъртъв в дома на Мейзер – в баровска кооперация срещу резиденция „Евксиноград” във Варна в малките часове на 14 август 2016 година.

Самата Анита изреди редица различни, разнопосочни и взаимоизключващи се версии за смъртта на мъжа си, а самото досъдебно производство и обвинението срещу нея на практика бяха изградени именно върху един от нейните разкази, който на практика се явяваше и защитна теза. Сам по себе си този факт създаде абсурд в досъдебното производство, което според редица експерти не стигна до разкриване на обективната истина, която удобно остана някъде в миманса.

Така или иначе Анита Желева, по мъж Мейзер – от брака си с американец, отиде на съд с обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост. Няколко месеца по-късно – в края на декември същата година, Окръжният съд във Варна я призна за виновна и я осъди на 3 години затвор, което дефакто беше изключително благоприятна присъда предвид крайно неизяснените обстоятелства около смъртта на Николай и редицата въпроси, които останаха без отговори. Въпреки това, както и компетентния съвет на адвоката си Олег Атанасов, сексбомбата, която се прочу и като скандална носителка на титлата „Мисис България Свят“ 2014, реши да обжалва присъдата. Нае софийски адвокати, които внесоха жалба в съда, а на въззивната инстанция – Апелативен съд – Варна делото беше върнато на първоинстанционния съд за ново разглеждане заради процесуални нарушения. Наново Окръжният съд в морската столица призна Мейзер за виновна и я осъди на 4 години и два месеца лишаване от свобода.

Последва ново обжалване на присъдата, а също така и протест на процесуалните представители на майката на Николай Петранка Димова, която е конституирана като частен обвинител. Така се стигна и до настоящото дело, на което Анита Мейзер изскочи с поредна „революционна“ версия – че изобщо не е била в апартамента. Разплаквайки се пред съдебния състав, сексбомбата заяви, че не била присъствала изобщо и не е поставяла никакви „свински опашки“ – строителните стяжки, с които е бил душен културистът. По думите й тя била отишла до магазина и след като се прибрала, го видяла да лежи на земята до масажната маса. С този нова линия на защитна теза случаят със смъртта на Николай Димов става не просто все по-заплетен, а тотално и категорично абсурден. „ШОУ“ няма да се старае да припомня безумията, които се случиха часове след като се разбра за трагедията – честaта смяна на версии от страна на Анита, това, че на три пъти предложила на полицаи да им бутне пари, за да не се раздухва случаят, за което беше осъдена и за подкуп, както и прочее циркове, които всъщност не дават отговор на изначалния въпрос – защо и как приключи земният път на Николай. Вестникът ни отдавна има поглед над личните отношения между двамата, тъй като самите те заедно и поотделно са споделяли пред медията ни.

Голямата част от нещата, твърде лични, са били спестявани и не им е давана публичност. Така или иначе не беше тайна, че имаха проблеми в брака и ревност, което съвсем обяснимо, преди да са налице каквито и да било данни за случилото се, проектира версията „убийство от ревност“. Тази хипотеза бързо отпадна. Не за друго, а защото фактите сочеха друго…

Факти, които и до настоящия момент, очевидно, на инат, защото на някого не е удобно или по някаква друга причина, остават в миманса, както и самата обективна истина за смъртта на Николай. Основните и сериозни притеснителни въпросителни около този случай си остават в абсолютните противоречия между аутопсия и изготвена впоследствие съдебномедицинска експертиза, както и отказите на съда да назначи нова, комплексна, за да се види каква е истината. Макар преди време близките на Николай да бяха ангажирали по частен път експерти, чиито заключения се припокриха изцяло с тези на медиците, извършили аутопсията, а именно – че Николай на практика е бил убит, съдът възприе съвсем друго становище.

То беше изготвено от експерти към катедрата по съдебна медицина в Плевен, чиято експертиза някак странно е пропуснала съществени емпирични данни. Или по-конкретно, че Николай е бил подложен на сериозен външен натиск, при който е получил зверски наранявания като например счупване на носа на границата с хрущялната кост, точковидни вътрешнокожни кръвоизливи по лицето, шията, раменния пояс и горната половина на гръдния кош, множество дълбоки кръвонасядания, разположени от двете страни на гръбначния стълб, кръвонасядания по двете лакътни стави по задната повърхност (от упражнен натиск в тези части на тялото на Димов, докато са му стягали „свинските опашки“)…

Всъщност описаните от медиците наранявания са множество. Според експертите, извършили аутопсията, всички травматични увреждания в областта на лицето, главата, гръдния кош и гърба са причинени от действието на твърди тъпи предмети. А видът на травмите говори, че са причинени „по механизма на притискане в две противоположни области на тялото“. Много важен момент в експертизата, който хвърля съвсем различна светлина от твърдяната до момента „смърт по непредпазливост“, е: „наличието на кръвонасядания по гърба и задните повърхности на крайниците, говори за натиск в тази област, което обуславя фиксирането на тялото по лице към терена“.

В секретна справка, изготвена от софийски съдебни медици пък се казва: „…единодушно считаме, че съдебномедицинското значение на тази травма е важно в конкретния случай и това се изразява в: описано е кръвонасядане в големи размери, получено е приживе. За да има кръвонасядане освен травмиращ удар, следва да има и помпена функция на сърцето, създаваща налягане в кръвоносните съдове, наличие на кръв в тях и време на изявата на кръвонасядането; травмата е разположена  в област, където човек трудно може да се самонарани.

Ако пострадалият е легнал по корем с лице към масажната маса със завързани крайници (както твърди Мейзер, че е било – б. а.), единственият начин да бъде получена такава травма е удар по главата от друго лице; не е възможно, ако смъртта на Димов е настъпила на масажната маса (както твърди единствената очевидка – Желева), травма с такава изява да бъде обяснена като постмортем, получена при падане по гръб от масажната маса“.

При всичко това обаче, експертите от Плевен твърдят, че смъртта на Николай е настъпила от асфиксия, но много удобно пропускат, че е била причинена от натиск. На практика от заключението им може да се съди, че едва ли не Николай сам е поставил опашките и се е задушил – както очевидно твърди и самата Мейзер в последната си версия. Истината е, че е абсолютно вероятно не тя да е убила мъжа си, защото фактите сочат именно натам. Няма как жена с нейното телосложение да  причини подобни травми на Николай, който беше мъж канара. Точковите кръвонасядания по гръдния му кош сочат за сериозен натиск – най-вероятно с колене върху гърба му от поне един човек, и то минимум 100-килограмов.

От самото начало на делото, адвокатите на близките на Николай и частни обвинители, твърдят, че разследването по случая със смъртта на Димов не е проведено всестранно и обективно, а също така – не е обърнато внимание на именно тези ключови факти и доказателства. На няколко пъти те искаха нова експертиза, която беше отказана. На практика това дело започва да се оформя като един грандиозен абсурд, който ще бъде натаманен с удобно заключение, които пък от своя страна ще „докажат“, че Николай Димов си е стегнал със „свински опашки“ краката, после и китките, а след това се е задушил, пристягайки си не една, а две „свински опашки“ и на врата. От целия този грозен цирк страдат най-вече близките и роднините на Николай, които споделят пред „ШОУ“, че съдебната ни система е крайно опорочена.

„Това, че пуснаха Анита Мейзер на свобода, е обида към паметта на сина ми! Тази съдебна система просто не работи! Свидетели сме единствено на една тенденциозна съдебномедицинска експертизa, която обслужва защитната теза на тази жена“, проплака пред наш репортер Петранка Димова.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Без категория

Бебе гигант се роди в Пловдив

Published

on

Най-едрите бебета се раждат в УМБАЛ ,,Св. Георги“ в Пловдив. Здрава майка и здраво бебе – това е мечтата на всички акушерки и акушер-гинеколози. Бебе номер 6 се оказа наистина отличник с тегло 4.540 кг и ръст 54 см, изплакал в ,,златните“ ръце на една от най-опитните – акушерка Ненкова. Нормално раждане, без разкъсване, без нито един шев и една щастлива и доволна майка.

За майката това е второ раждане и се чувства прекрасно с новата си рожба. Бебе Калоян най-вероятно ще бъде рекордьорът на месец октомври, с тези размери. Макар че за АГ- клиника това не е прецедент. Всеки месец се раждат поне по няколко бебета с внушителни размери, но повечето от тях са родени съвсем обяснимо чрез Цезарово сечение.

Continue Reading

България

Почина един от собствениците на култовия фолк клуб „БИАД“

Published

on

Родният шобизнес потъна в скръб на днешния ден. Земния си път приключи бизнесмена Димитър Иванов, който през последните няколко месеца стопанисваше култовия клуб ‘“БИАД“, научи репортер на „ШОУ“. 

Уважаваният бизнесмен се спомина навръх рождения си ден вчера (3 февруари – б.а.). Имал е известни проблеми с черния дроб, но не говорил особено за проблемите си пред приятели. Преди две седмици се почувствал зле и разпитвал обкръжението си за специалист пом коремна хириргия. Дори тогава пред тях се опитал да неглижира ситуацията и вметнал само, че има раздразнение и нищо повече.

Уви, за голямо съжаление ситуацията се оказала повече от сериозно и с фатален край. Погребението ще бъде в сряда в родния му град Велинград. Очакват се редица бизнесмени и хора от шоубизнеса да отидат и да си вземат последно сбогом с него.

Негови приближени го описват като истински бохем, сърцат човек, който и на мравката прави път. „Господ прибира само добрите при себе си и с Митко го доказа“, изплака пред наш репортер приятел на покойника.

Димитър Иванов бе удостоен с награда за „Знаменистост на годината 2018“ в категория бизнес. Димитър Иванов получи своя принос в знак на иновативния ми подход и придобиване на нов облик на нощния живот в София.
Топизпълнители всяка седмица,лъскави лимузини,червени килими,шампанско и цветя са индивидуалния почерк на клуба легенда./show.blitz.bg 

Continue Reading

България

Парламента предложи спирането на всички семейни помощи, ако дете под 16 г. не ходи на училище

Published

on

Държавата да спира всички семейни помощи, ако детето не ходи на училище. Това предлагат промени в Закона за социалното подпомагане, които ще бъдат внесени следващата седмица. 

Акцентите представи днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова, според която помощите трябва да се обвържат с образованието на децата до 16-годишна възраст, което е задължително по Конституция. В момента се спират само детските надбавки, ако детето не ходи на училище. От ГЕРБ. Патриотите и групата на Марешки също се обявиха за намаляването на помощи, които отиват не попредназначение. Така се очаква скоро да имаме нов закон, който да ограничи харчовете в тази насока.

“Предлагаме да се разшири тази мярка и да се спират всички социални помощи на семейства, чиито деца не ходят на училище до 16-годишна възраст, което е задължителното образование”, обяви Нинова. По нейни думи промените ще засегнат месечните, целевите и еднократните помощи, сред които са енергийните помощи, безплатният транспорт, помощи за наем и т.н.

Освен в него, БСП ще предложат промени в Закона за предучилищното и училищното образование и Наказателния кодекс. Лидерът на БСП подчерта, че всички предложения изхождат от презумпцията, че законът е еднакъв и задължителен за всички български граждани, независимо от техния пол, раса и убеждение, и той трябва да се прилага с пълна сила еднакво за всички.

Според Нинова дългосрочният начин за справяне с проблема е “образование, образование и пак образование”. “Начинът, по който ГЕРБ подходиха, да се издирват децата, да се водят принудително на училище, очевидно не работи. Те отиват и след 2 седмици напускат отново. Това е борба с последствията”, заяви тя.

Лидерът на БСП ще предложи да отпадне принципът “парите следват ученика” и да се преразгледа политиката на делегираните бюджети. “Заради тази политика директорите на училищата са принудени да водят по списък на училище деца, които не ходят, за да могат да си спасят училището и бюджета”, допълни тя.

Последната мярка, която БСП ще предложи, е промяна в Наказателния кодекс, която предвижда засилване на наказанията за лица, които живеят на съпружески начала с малолетни и непълнолетни деца, или по думите на Нинова т.нар. практика “деца раждат деца”.

“В момента в член 151 в някои от тези случаи се допускат обществено порицание, глоба и т.н. Смятаме, че това не е достатъчно наказание, както за такива лица, които живеят на съпружески начала, така и за родители, които допускат децата им да изпадат в това състояние.”

Нинова още призова да се пристъпи към действия без излишни емоции, с много разум и конкретни решения на проблемите, и призова другите парламентарни групи да си свършат работата като законодатели, а изпълнителната власт да пристъпи към прилагането на закона с цялата му сила.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

Без категория6 часа ago

Бебе гигант се роди в Пловдив

Най-едрите бебета се раждат в УМБАЛ ,,Св. Георги“ в Пловдив. Здрава майка и здраво бебе – това е мечтата на...

България6 часа ago

Почина един от собствениците на култовия фолк клуб „БИАД“

Родният шобизнес потъна в скръб на днешния ден. Земния си път приключи бизнесмена Димитър Иванов, който през последните няколко месеца...

България6 часа ago

Парламента предложи спирането на всички семейни помощи, ако дете под 16 г. не ходи на училище

Държавата да спира всички семейни помощи, ако детето не ходи на училище. Това предлагат промени в Закона за социалното подпомагане,...

България6 часа ago

4-годишно момче застреля бременната си майка в лицето

4-годишно момче застреля бременната си майка в лицето във Вашингтон В СAЩ едно 4-годишно момче застреля бременната си майка в...

България6 часа ago

Този мощен сироп чисти дробовете от храчки, слуз, никотин и катран, дори и след продължително пушене

Ако сте пушач или често страдате от кашлица, тогава трябва да опитате тази проста рецепта за почистване на дихателните пътища,...

България7 часа ago

Стана ясно кой е наглият джигит, който избива комплекси, летейки с бясна скорост по улиците на Търново

Полицията установи джигита, карал с 280 км в час луксозна кола за над 100 000 лв. по улиците на Велико...

България7 часа ago

Убиха мъж от ромски произход в Казанлък

По първоначална информация около 50-годишен мъж от ромски произход е бил намерен убит в общинското жилище, което е обитавал в...

България7 часа ago

Ето как успях да премахна 15 кг токсини от червата си и кръвоносните съдове само с 4 съставки от хладилника

Премахнете 15 кг токсини от червата и кръвоносните си съдове! Тялото трябва да се пречиства на всеки шест месеца, т.е....

България7 часа ago

Младоженец удари зверски шамар на булката по време на сватбената церемония –

В ориенталските семейства е прието, че винаги мъжът е главата и затова булката на тази сватба понесе унизително наказание, за...

България7 часа ago

Черната гостенка броди из България. Още един човек почина от грип

39-годишен мъж от Монтана е починал след усложнения от грип, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От там уточниха, че пациентът...

България7 часа ago

Помните ли брадъра Пеньо? Ето какво прави днес

Станалият известен с участието си в предаването „Биг Брадър“ Пеньо Даскалов започна работа като сервитьор в родния му град. 32-годишният...

България7 часа ago

През 2019 с тези 5 зодии ще се случат чудеса!

Всички ние имаме мечти, за които се борим и от които не се отказваме. През 2019 г. ще се сбъдват...

България7 часа ago

Големи промени в живота си през 2019 ще имат тези зодии –

Какво ни готви следващата година? Винаги, когато си задаваме този въпрос, сме в навечерието на нещо ново. Звездите обаче винаги...

България7 часа ago

Бог да ги прости. Тези смели мъже се опитаха да ни отворят очите. Затвориха ум устите безмилостно

През м. октомври 2018 г., в рамките на два дни, двама уважавани американски уфолози починаха внезапно и неочаквано. Това са изследователят Робърт...

България7 часа ago

Младоженци дариха парите от сватбата си за болно дете

Младоженци избраха да цапонат съвместния си дъпружески живот със сътворяването на едно добро дело. На сватбата си Кристин и Йордан...

България7 часа ago

Вижте какво ще се случи с организма ни, ако ядем мед всеки ден

Вероятно знаете, че медът е важно средство в борбата с настинките, но той има и още множество полезни свойства. Дори...

България7 часа ago

6-годишно момиченце на име Елена, знаещо, че ще умре, скрило писма до семейството из целия дом!

Maлĸo мoмичeнцe нa имe Eлeнa Дecepич билo eдвa нa шecт гoдини, ĸoгaтo лeĸapитe я диaгнocтициpaли нeoпepaбилeн paĸ нa мoзъĸa. Ha...

България7 часа ago

Теньо купил сандали на Ивета, а после я ритал до смърт и гледал как кръвта й изтича

С доживотна присъда, заменена с 25 г. затвор заради признаване на вина и кръвнина от общо 350 хил. лв., в...

България7 часа ago

Помните ли Жоро Милионера, който отмъкна 1,5 милиона от инкасото!? Ето какво се случва с него днес

Георги Енев, станал известен като Жоро Милионера, след като отмъкна и скри почти 1,5 млн. лева инкасо, преживява с по...

България7 часа ago

ИЗСТИНАХМЕ! Полицаят Михаил е сериен убиец! Жертвите са най-малко 56, насилвал ги е преди смъртта!

Руски съд призна за виновен за 56 убийства бивш полицай, който вече излежава доживотна присъда за убийството на 22 жени....

Advertisement

Trending