Британска стюардеса бе намерена мъртва на борда на суперлуксозна яхта на стойност 6 млн. паунда, часове след като отбеляза спечелването на дузпи на Англия в мача срещу Колумбия. Това предаде в.”Мирър”.

Смята се, че 33-годишната Ребека Бойл е претърпяла сериозно нараняване на врата след пиянска нощ на пиене в Италианската ривиера във вторник вечерта.

Колегите й се разтревожили, когато на следващата сутрин Ребека не се появила на закуска. По-късно откриха безжизненото й тяло в каютата й. Полицията третира смъртта като злополука и не я намира за подозрителна, но все пак ще разпита свидетели на случая и членове на екипажа.

Изследователите смятат, че стюардесата вероятно е счупила врата си, когато влизала в стаята, и заради това починала.

Ребека Бойл, която е от Лондон, имала значителен трудов стаж в индустрията и започнала да работи на регистрираната в Малта яхта La Polonia едва седмица преди смъртта си.

Според свидетели британката е гледала мача между Англия и Колумбия на борда на яхтата, но по-късно е посетила бар край пристанището с членове на екипажа от друга близка яхта. След завръщането бандата влязла в горещата вана на La Polonia, където продължила да пие алкохол.

Полицията не е определила какво количество алкохол е изпила Ребека преди смъртта си, но се очаква пълна аутопсия, за да установи причината за случая.


Превод: Блиц