Обикновената мая за хляб е едно от най-мощните средства, което може да използвате за спиране на косопад

Косопадът се предизвиква от ред различни фактори. Той е проблем не само на жените, но и на мъжете. Вие можете да го спрете само с две съставки, а те са мая за хляб и вода. Без да опитате няма как да разберете мощта на тези съставки.

Мая за хляб

Маята е продукт, който използваме често за направата на вкусни питки и пици. Продукта е богат на ценни за човешкия организъм вещества, като в състава и са включени богат набор от витамини – В12, В2, В6, В1, В. Солите, които представят химичния и състав са натриеви, фосфорни, калциеви, магнезиеви, калии и други. Тя е полезна за организма, като укрепва негово здраве, заради богатия си набор от полезни вещества. Спомага за регулирането на обмяната на веществата, засилва имунитета и други. Този набор от вещества ще ни помогне и да се преборим с тежкия косопад.

Косопад

Както казахме има много рискови фактори, които водят до окапване на косата. Две от най-честите причини за косопада са прекалено дълго приемане и прекаляване с приема на лекарства и стреса. Когато косопада е предизвикан от стрес и напрежение, той не се проявява веднага. Нужни са около 2 месеца след стресовата ситуация и тогава косата започва да пада. При прекаляването с лекарства нещата са различни. Опадането на косата започва почти веднага.

Лечение на косопад с мая за хляб

Рецептата за лечението на косопад с мая за хляб е доста лесна, не изисква никакви специални умения, така че трябва да изпробвате.

Взимате малка купичка, в която слагате мая за хляб – 2 супени лъжици. Към нея добавяте и топла вода – 6 супени лъжици. Спокойно можете да замените горещата вода с горещо прясно мляко, вие сами преценете, кой от двата продукта искате да ползвате. Бъркате водата и маята, за да се получи кашичка.

Тази готова каша се оставя за 30 минутен престой. Нанася се, като се втрива в корените на скалпа с масажиращи движения. Маската престоява на косата за още 30 минути.

След около 5-10 минутки след нанасянето на маската тя ще се втвърди. Това не бива да ви притеснява, самото измиване става много лесно.

Измиването на косата става с топла вода и подходящ шампоан. Маската срещу косопад трябва да се прилага най-малко 1 път на седмица и най-много 2 пъти за седмицата. Положителните резултати не са мигновени, но след около месец те ще са на лице.

Радвайте са една прекрасна грива с лесна домашна маска за коса срещу косопад. Прилагането на тази маска освен, че ви избави от косопада ще заздрави косъма и ще направи гривата ви копринено мека./bilka.info