Труп на затворник е открит в затвора в Пловдив. Осман, който лежи за педофилия, е бил намерен обесен в миачното помещение в затворническата кухня, съобщиха източници на разследването.

43-годишният Осман Осман от Кърджали e излежавал 8-годишна присъда за изнасилване на 8-годишно момиченце. Междувременно стана ясно, че върху сградата на затвора е паднал гръм и мястото за лишени от свобода е останало без телефонна централа, предава Трафикнюз.бг.

Припомняме ви, преди 3 години същият затворник беше откаран в лечебно заведение със съмнение за счупени ребра. На вечеря той се е оплакал на дежурния офицер, че е много зле и трудно диша. Изпратиха го в болница, тъй като ако действително има счупено ребро, то можеше да пробие белия му дроб. Предишните дни Осман е лежал в карцера, тъй като при проверка в килията му е открит телефон.

По случая беше образувана вътрешна проверка. Тогава нямаше данни дали Осман е съобщил имената на хората, които са го “изпратили” в болницата. Предишни пъти Осман е обяснявал, че е “паднал от леглото”.

Малко преди да счупят ребрата на Осман друг пловдивчанин, който е осъден за блудство, също бе пребит в общите бани и бе откаран в болница със спукан далак.

Според източници двамата затворници, които са били осъдени за престъпления срещу деца, са между най-мразените зад решетките. Тормозът върху тях е почти ежедневен, гаврите също.

„Затворниците изправят двамата един срещу друг и ги карат да си бият шамари. И това е най-малкото. Подлагат ги редовно на извращения”, каза тогава бивш затворник, който е бил в сектора и е ставал свидетел на издевателствата.

„Педофилите всички ги мразят. Това не е тормоз, а заслужено наказание”, коментира затворник. Моралът там е следният: “Всички имаме деца, майки, братя, сестри! Гаврата със деца и старци в пандиза се наказва жестоко от самите затворници! Бой, бой и… това е справедливост!”, обяснява той.