Радослав Колев е единият от двамата пандизчии, които избягаха от Централния софийски затвор. Той е осъден за убийството на 53-годишния данъчен служител Румен Шопов. Румен работил като компютърен специалист в данъчната служба в столичния район „Витоша“.

Според информация на прокуратурата през 2014 година Радослав първо счупил главата на 53-годишния мъж, после го обесил и накрая срязал сънната му артерия.

В 14.35 ч. на фаталния 23 август 2014 година Радослав убил IT специалиста в квартирата му на ул. „Бунтовник“ 44 А с чук и нож. След това направил опит да заличи следите си, а точно час по-късно опитал да ликвидира и 29-годишния Тихомир Каменов, който го заварил на място.

След престъпленията Радослав не се прибрал в дома си, а първо отишъл у дядо си, а после се скрил на друг адрес, но полицаите успели да го спипат.

По време на разследването са разпитани пострадалият Каменов, очевидец, както и други свидетели.

От държавното обвинение тогава казаха още, че Радослав е излежал три присъди за грабежи над жени, като в един от случаите е нанесъл средна телесна повреда. В друг случай пък избягал от конвоя си в Медицинска академия. Последната присъда излежал 54 дни преди да извърши жестоките нападения в кв. „Лозенец“.

Тогава Радослав обяснил пред разслеващите, че е убил Шопов, защото бил предизвикан от негови действия.